Medite Tricoya MDF

Extremt vattentålig MDF

Medite Tricoya MDF kännetecknas av sin extrema vattentålighet med minimal svällning och rörelse. Skivan bearbetas precis som en vanlig MDF men har helt andra möjligheter när det kommer till användningsområden…

Medite Tricoya är en MDF som inte är lik någon annan på marknaden. Genom specialbehandling av träfibrerna vid tillverkningen är den extremt vattentålig och har också, monterad i en konstruktion, mindre rörelse än ett kompaktlaminat! Eftersom det är en MDF skiva kan den med fördel målas och då lämpligen med vattenbaserad färg som inte påverkar dess grundegenskaper negativt.

Produkten finns i 1220 x 2440 mm format i tjocklekarna 6, 9, 12, 15 och 18 mm som lagerlagt på vårt lager i Norrköping men kan tas fram i andra storlekar på förfrågan.

Allt detta tillsammans möjliggör en helt ny värld av användningsområden, exempelvis kan alla dörr- och fönstertillverkare undvika reklamationer på svällande MDF vid fönstersmygar.

Exempel på användningsområden:
Fasadbeklädnad
Fönsterkomponenter
Dörrblad och andra dörrkomponenter
Olika typer av våtrumsinteriörer ex. väggbeklädnader i badhus, omklädningsrum, badrum
. Specialmöbler, ex. utomhusmöbler, förvaringsskåp
Lekplatsutrustning
Fordonsindustrin
Utomhusskyltar
Sportutrustning ex. surfbrädor, snowboards

Skivan är FSC certifierad och Medite lämnar dessutom otroliga 50 års garanti på skivan vilket ytterligare bevisar dess förträfflighet.
Datablad
Frågor & Svar

Tillbaka till listan